Lars Duursma

Commencement Address op de Erasmus Universiteit

Spreker / dagvoorzitter

Als wereldkampioen debatteren en succesvol ondernemer weet Lars Duursma als geen ander hoe je een publiek boeit en in beweging krijgt. Hij leidt bijeenkomsten door heel Europa en geeft inspirerende lezingen op het gebied van framing, storytelling en overtuigingskracht.

Executive coach

Of het nu om een verkiezingsdebat gaat, een cruciale pitch of de lancering van een nieuw initiatief: Lars Duursma coacht CEO’s, politici en TED-sprekers door heel Europa bij carrièrebepalende optredens. En als ze dat nog niet zijn, dan zorgt hij dat ze dat worden.

Communicatie-expert

Lars Duursma publiceerde 100+ analyses voor NRC Handelsblad op het gebied van speeches, debatten, framing en overtuigingskracht. Hij is gastdocent aan de Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden en bekend van zijn optredens bij o.a. NOS, RTL Nieuws, BNR, VRT en Jinek.

Wereldkampioen

Lars Duursma reisde vijf jaar lang over de gehele wereld om het bij internationale kampioenschappen op te nemen tegen de beste debaters ter wereld, van Oxford en Berlijn tot Vancouver en Singapore. Hij won tweemaal het Europees Kampioenschap debatteren en werd in 2006 zelfs wereldkampioen debatteren. Daarnaast is hij viervoudig Nederlands Kampioen debatteren.

Elsevier riep Lars uit tot één van de 50 grootste talenten van Nederland. Door het St. Gallen Symposium werd hij geprezen als Leader of Tomorrow. En de Erasmus Universiteit, waar hij tegenwoordig gastdocent is, kende Lars de bijzondere De Civilitate onderscheiding toe voor buitengewone prestaties op het gebied van debat.

Tegenwoordig verzorgt Lars lezingen door heel Europa en coacht hij bekende politici en CEO’s voor verkiezingsdebatten, mediaoptredens en belangrijke presentaties.

Boek: Ik Krijg Altijd Gelijk

Ondernemer

Lars Duursma is oprichter van Debatrix, een internationaal opererend trainingsbureau dat leidinggevenden en professionals helpt bij het overtuigend overbrengen van hun boodschap. Zijn organisatie traint de absolute top van Europa, van multinationals en topondernemers tot de Europese Commissie. Van de grootste honderd organisaties van Nederland zijn ruim 60 klant bij Debatrix. Daarnaast kozen 100+ TED-sprekers voor begeleiding door Debatrix bij de presentatie van hun leven

Het Amerikaanse zakenblad BusinessWeek schaarde Lars als wereldkampioen debatteren en oprichter van Debatrix bij de drie meest veelbelovende jonge ondernemers van Europa. In 2012 was hij één van de 64 succesvolle ondernemers die geïnterviewd werd voor het boek “Growth in a difficult decade” (oplage: 1 miljoen). Ook in het boek: Marc Benioff (oprichter Salesforce.com), Reid Hoffman (LinkedIn), Howard Schultz (Starbucks), Daniel Ek (Spotify), Dame Mary Perkins (Specsavers), Mario Moretti Polegato (Geox) en ja, ook Donald Trump.

Analyses in de media

Lars Duursma is columnist bij RTL-Z en vaste deskundige voor onder meer NRC Handelsblad, Radio 1, BNR Nieuwsradio, VRT en Jinek. Verder wordt hij regelmatig geïnterviewd door (internationale) dagbladen en was hij onder meer te zien bij Goedemorgen Nederland, Pownews, Van Liempt Live, NOS Journaal op 3, EénVandaag, Editie NL, RTL Nieuws, ZDF en CNN. Hieronder een selectie van analyses in de media.

alles
televisie
radio
publicaties
(meer laden)