Lars Duursma als coachHeeft u binnenkort een belangrijk optreden waarin u beslist wilt overtuigen? Of het nu gaat om een cruciale vergadering, een carrièrebepalende presentatie of een optreden op landelijke televisie: Lars Duursma zorgt ervoor dat uw boodschap ontspannen en overtuigend kunt overbrengen. Als voormalig wereldkampioen debatteren en erkend overtuigexpert coachte hij de afgelopen jaren CEO’s en lijsttrekkers in binnen- en buitenland.

De beste versie van uzelf

Bij carrièrebepalende optredens krijgt u vaak maar één kans om het goed te doen. Met Lars Duursma als coach weet u dat u er alles aan heeft gedaan om uw verhaal goed over het voetlicht te brengen. Samen bereidt u het optreden tot in de puntjes voor, zodat u op het moment suprême ontspannen en zelfverzekerd bent en de beste versie van uzelf laat zien.

De coachingsachtergrond van Lars in het kort:

Coach en sparringpartner van bekende CEO’s, lijsttrekkers en topsporters
Ruime internationale ervaring, van ambassadeurs tot NAVO-officieren
Erkend overtuigexpert en coach van tientallen TED(x)-sprekers
Unieke achtergrond als succesvol ondernemer en wereldkampioen debatteren
Ontspannen, persoonlijke en resultaatgerichte aanpak

Een verhaal uit de praktijk

Lars Duursma in NRC HandelsbladCoaching door Lars Duursma is strikt vertrouwelijk. U zult hier dus geen voorbeelden vinden van (bekende) directeuren en politici die door hem zijn begeleid. Eén uitzondering: onlangs publiceerde NRC Handelsblad een paginagroot artikel over toespraken door directeuren. In het artikel vertelt Lourens Schouwink, CFO van Samsung Benelux, over de coaching door Lars Duursma.

Financieel topman Lourens Schouwink van Samsung Benelux noemt als doelen van zijn toespraak op New Year Strategy Day „gezamenlijkheid en binding creëren, de neuzen dezelfde kant op krijgen”. Een van zijn thema’s was vorig jaar de afschaffing van de papieren factuur in het electronicabedrijf, dat bij elke order nog altijd te maken krijgt met stapels papier in de vorm van faxen, prijslijsten en enveloppen. „Samen met Lars Duursma heb ik de metafoor bedacht van het paspoort als het enige papiertje dat je nog nodig hebt om de hele wereld over te kunnen reizen. Waar hebben wij al dat papier dan nog voor nodig? Ik stond op dat podium en pakte mijn paspoort. Mensen dachten: wat doet hij nou? Dat werkte heel goed.” De papieren factuur ruimde in 2011 inderdaad het veld.
NRC Handelsblad
(klik op het plaatje voor het volledige artikel)

Neem contact op

Binnenkort een belangrijk optreden?

Ga aan de slag met Lars Duursma!
Neem contact op

Uit de oude doos

Enkele jaren geleden was Lars Duursma vaste columnist bij het televisieprogramma Geluk Bestaat. Presentator Peter Hendriks ging langs voor een coachingsessie en maakte daar het volgende item van voor RTL-Z:

Veelgestelde vragen

Dat verschilt enorm. Maar deze drie trajecten komen het meest voor:

  1. Voorbereiding van een belangrijk optreden. Samen kijken we wat nodig is om de beste versie van uzelf te laten zien wanneer het écht telt. Dat begint vaak met een analyse van uw doel en doelgroep, waarna we uw boodschap vormgeven en kijken hoe u die zo overtuigend mogelijk (ook non-verbaal) kunt overbrengen. Bij carrièrebepalende optredens oefenen we liefst ook op de uiteindelijke locatie. Meestal duren deze trajecten twee tot drie sessies, maar soms is één oefensessie voldoende.
  2. Gericht werken aan specifieke vaardigheden. Misschien heeft u van iemand anders te horen gekregen waar u nog een stap zou kunnen zetten om vaker te overtuigen. Of wellicht worstelt u al langer met iets wat u ervan weerhoudt te excelleren bij belangrijke optredens. Samen met Lars Duursma gaat u aan de slag om te kijken wat u nodig heeft om een specifieke vaardigheid te ontwikkelen. Daarbij kan het gaan om (geavanceerde) argumentatie- of presentatievaardigheden, maar bijvoorbeeld ook het beter omgaan met lastige vragen.
  3. Observatie en terugkoppeling. Eén van de meest effectieve manieren om uzelf te verbeteren is om concrete feedback en tips te krijgen op basis van een voorbeeldpresentatie of (actueel) mediaoptreden. Waar mogelijk, zoals bij een congres of aandeelhoudersvergadering, neemt Lars (onopvallend) plaats achterin de zaal. Na afloop of een week later deelt hij zijn observaties: waar ligt uw persoonlijke kracht, hoe kunt u die nóg beter tot zijn recht laten komen en welke aspecten verdienen uw aandacht? U krijgt concrete adviezen en oefeningen waarmee u direct uw volgende optreden kunt verbeteren.
In het verleden coachte Lars onder meer advocaten, ambassadeurs, consultants, directeuren, ondernemers, partners bij accountantskantoren, politici, radio-dj’s, televisiepresentatoren, topsporters en wetenschappers. De overeenkomst tussen al deze mensen: ze wilden hun boodschap overbrengen op zo’n manier dat hun doelgroep deze eenvoudig kon begrijpen, onthouden en doorvertellen.
Ja. Op verzoek brengt Lars u graag in contact met één of meerdere coachees die vanuit eigen ervaring meer kunnen vertellen over de aanpak en het resultaat van de coaching.
Het standaardtarief voor executive coaching door Lars Duursma bedraagt € 475 per sessie van anderhalf uur, exclusief btw en reiskosten.
Neemt u gerust contact op! Tijdens een (telefonische) intake maakt u kennis met elkaar en kunt u samen het eventuele coachingstraject vormgeven.
Ja, dat kan! Via trainingsbureau Debatrix kunt u verschillende trainingen volgen om uw overtuigingskracht te vergroten. Op zoek naar een laagdrempelige inspiratiesessie? Kijk eens naar de workshop TED-waardig presenteren. Liever een intensief programma? Volg deze tweedaagse masterclass bij Lars of één van z’n collega’s. Het is natuurlijk ook mogelijk een maatwerk training te organiseren binnen uw organisatie.
Samen met z’n collega’s bij Debatrix stuurt Lars Duursma elke week een gratis overtuigtip. U kunt zich aanmelden op www.overtuigtips.nl.