Vanaf juni ben ik vaste columnist voor RTL-Z. Daar mag ik elke twee weken schrijven over alles wat me opvalt, inspireert of juist dwarszit. M’n eerste column is inmiddels van anderhalve maand geleden en het schrijven bevalt me goed. 🙂

Column gaat viraal

M’n doel met de stukken: lezers aan het denken zetten, juist als het gaat om iets wat voor hen zo vanzelfsprekend is dat ze er normaal gesproken helemaal niet over nadenken. Extra leuk is als je de bevestiging krijgt dat dat gelukt is: de laatste column ging viraal en is inmiddels bijna 1.500 (!) keer gedeeld op de sociale media. Onderwerp: De stuitende hypocrisie van onze collectieve verontwaardiging.

Hier een passage uit de column:

Je kunt namelijk best discussiëren over wat je wel of niet moet opschrijven, en hoe. Maar dát is niet waar Ajarai uiteindelijk op werd aangevallen. Ze werd vooral veroordeeld op wat ze wel of niet voelt, met de woedende meute als gedachtepolitie. Of liever: emotiepolitie. Wij bepalen met z’n allen wel wat jij moet voelen. En voel je dat niet? Dan rot je maar lekker op.

Zo, het volkstribunaal heeft gesproken.

“Ik moet bekennen: op emotioneel niveau doet het me niets.” Dat schreef Ajarai in haar column. Een kleine gedachteoefening: wat was er gebeurd als deze passage niet 298 MH17-slachtoffers betrof maar 300.000 burgerdoden in Syrië?

Nul ophef, waarschijnlijk. Sterker nog: veel lezers hadden zich waarschijnlijk in haar gevoel herkend.

De hele column lees je hier.

Overzicht van alle columns

Hier een overzicht van alle columns:

  1. Beste media, stoer tegen scholieren? Dan ook tegen Trump
  2. Vacature: Opiniemaker (v/m) die nuance voor mietjes vindt
  3. Regel 1: praat niet over regels
  4. De stuitende hypocrisie van onze collectieve verontwaardiging
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.