Labour-leider Ed Miliband kan geen goed meer doen bij collega’s, pers en publiek. Zelfs het eten van een eenvoudig broodje bacon op een geënsceneerd ontbijt met ‘gewone’ kiezers levert hem grote problemen op. Helemaal eerlijk is het niet. Want elke politicus weet dat eetmomenten zich zelden lenen voor een goede photo opp. Hieronder een top 10 van politici die opzichtig in de fout gingen.

10. Emile Roemer: knudde met een rietje

Emile Roemer: knudde met een rietje

Tijdens een reclamepauze van het RTL premiersdebat in 2012 zochten Mark Rutte en Emile Roemer buiten wat verkoeling met frisdrank. Toen de premier zag dat er fotografen kwamen, gooide hij snel z’n rietje weg. De SP-voorman had niets door en slurpte z’n sinas sullig door een rietje. Precies zoals Frank de Grave stelselmatig bij Koefnoen werd gepersifleerd, dus. Niet echt een premierwaardig plaatje. (via)

9. Joe Biden: gaat niet over één nacht ijs

Joe Biden eet ijs

Vice-president Joe Biden houdt van ijs en dat levert mooie plaatjes op. Gulzig steekt hij z’n lange tong uit om de koude substantie in één lange beweging over z’n smaakpapillen uit te spreiden. Keer op keer weer. Inmiddels is er zelfs een website met alle plaatjes van Joe Biden die ijs eet. Geen grap! (via)

8. Barack Obama: van fouten moet je leren

Barack Obama eet met een lepel

Ah, moet president Obama gedacht hebben: die fout ga ik niet maken. En dus at hij z’n ijshoorntje keurig netjes met een lepeltje. Bizar en belachelijk, zo oordeelden veel Amerikanen. Het werd breed uitgemeten in de media.

Update: Enigszins vergelijkbaar: de burgemeester van New York at ooit een pizza met mes en vork. Ook dat leidde tot felle reacties. (via)

7. Hillary Clinton: all you can eat!

Hillary Clinton eet pizza

Soms telt niet alleen om wat je nu eet, maar wat je straks nog allemaal gáát eten. Hillary Clinton, hoogstwaarschijnlijk presidentskandidaat in 2016, eet hier een flink stuk pizza. Als ik deze foto zie, dan moet ik vooral denken aan al die andere stukken die ze waarschijnlijk nog op zal eten bij haar lunch. Oef!

6. Michelle Obama: charmant. Maar nu even niet.

eten-michelle-obama-600

First lady Michelle Obama doet er alles aan om Amerika gezonder te laten eten. Ze staat ook vrijwel altijd charmant op de foto. Maar ja, als je vaak dingen eet voor de camera, dan worden er ook wel eens minder flatteuze foto’s genomen. Zoals deze.

4 & 5 (gedeeld). Ton Elias & Jan Nagel: er als de kippen bij

eten-ton-elias-600

eten-jan-nagel-600

Een beetje flauw is het wel, om foto’s te laten zien van de traditionele barbecue voor politici. Elk jaar stellen de productschappen voor vee, vlees en eieren heerlijke kippenpootjes, karbonades en satéstokjes beschikbaar. Deze gulzige Ton Elias en duivelse Jan Nagel zijn beslist niet de enige politici die gefotografeerd zijn. Maar deze foto’s springen er wel uit. (via)

3. Willibrord van Beek: tussen neus en lippen door

Willibrord van Beek gênante foto

Ook deze foto is afkomstig van de traditionele barbecue aan het Binnenhof. En eerlijk is eerlijk: deze foto van VVD-politicus Willibrord van Beek is mogelijk ranziger dan de vorige twee. Zoals Peter Kwint het treffend verwoordde op twitter: “Overigens is deze ook onsmakelijk. Onduidelijk welke kant het voedsel op gaat.”

2. John Kerry: say cheese!

John Kerry eet een cheesesteak

John Kerry heeft een bijzondere relatie met de cheesesteak, een lokale ‘delicatesse’ in Philadelphia. Wanneer je als presidentskandidaat een goede indruk wil maken in swing state Pennsylvania, dan eet je dus een cheesesteak. In 2003 maakte Kerry al de blunder om in Philadelphia een cheesesteak te bestellen met Zwitserse kaas. Absoluut note done en hij verloor dan ook de verkiezingen. Het leverde bovendien deze foto op.

1. Michele Bachmann: of je worst lust

Michele Bachmann houdt van worst

Van een vlammende speech krijg je trek. Tenminste: dat ervoer Michele Bachmann, een Republikeins congreslid dat vooral populair is onder aanhangers van de Tea Party. Met haar man Marcus haalde ze nog even een foot-long corn dog: een gigantische gefrituurde worst met een krokante korst van maïsmeel.

Kortom: wil je als politicus mooi op de foto? Zorg dan dat je niets in je mond stopt.

ps. Missen er nog fraaie beeldblunders? Post ze gerust hieronder! 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.